Ga naar de inhoud

Werken bij SolarScope

Werk aan veilige zonnepaneleninstallaties voor heel Nederland

Vacatures

Wil je graag een bijdrage leveren aan de professionalisering van de solarbranche? En daarnaast zorgen voor veilige PV-installaties door heel Nederland? Ga dan aan de slag bij SolarScope en help mee met het veilig maken van zonnepaneleninstallaties. Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.

Inspecteur zonnepanelen Scope 12

Zoek jij een functie waarin je jouw onderzoeks- en communicatieve vaardigheden kunt combineren met je technische kennis? Wil je daarnaast graag bijdragen aan veiligheid binnen de duurzame energiesector? Heb je ervaring als inspecteur/adviseur? Dan is de functie van Inspecteur zonnepanelen Scope 12 bij SolarScope iets voor jou!

Functieomschrijving

Het betreft een afwisselende en zelfstandige functie. Je inspecteert PV-installaties om te controleren of deze (nog) voldoen aan de NEN1010 en de NEN-EN-IEC 62446 en brengt hier verslag en advies over uit conform de SCIOS Scope 12 systematiek. De ene dag werk je aan een relatief eenvoudige installatie, de andere dag aan een complexe installatie van een zonnepark of bedrijf. Elke dag is anders en dat maakt jouw werk zo gevarieerd. Je werkgebied is heel Nederland. Je bent circa 1 dag per week op kantoor in Duiven of Zwolle, de andere dagen ga je vanaf huis op pad.

Je gaat met relatief weinig voor informatie naar de klant en maakt ter plekke een inschatting van de situatie. Hier komen jouw onderzoeksvaardigheden van pas! Je praat met de klant, achterhaalt de reden van de inspectie en brengt de installatie in kaart. Vervolgens voer je op gestructureerde wijze de inspectie uit. Hierbij doorloop je de gehele installatie, schat je risico’s in en kijk je of aan de normen voldaan wordt. Het doel is om te komen tot een oplossing voor eventuele tekortkomingen en risico’s juist in te schatten.

Na elke inspectie maak je een rapport op conform de normen, inclusief advies aan de klant en installateur om te komen tot verbeteringen en oplossingen. Je bespreekt je rapport met de betrokken partijen en licht deze nader toe. Je onderbouwt je bevindingen met foto’s en weet deze op positieve, constructieve wijze te verwoorden.

Standplaats
Zwolle of Duiven

Wat is vereist?

  • Er zijn geen specifieke opleidingseisen, maar je bent minimaal in bezit van een SCIOS Scope 12 of Scope 8 diploma. Je hebt een MBO+/HBO werk- en denkniveau en voldoende elektrotechnische kennis;
  • Het is een voordeel als je kennis en ervaring hebt van zonnepanelen installaties; 
  • Je bent bereid te reizen in heel Nederland voor het uitvoeren van inspecties op locatie;
  • De functie is zowel fulltime als parttime in te vullen.
 

Persoonskenmerken
Je bent een rustige persoon die doordacht handelt, ook in onverwachte of hectische omstandigheden. Je werkt nauwkeurig, gestructureerd en hebt oog voor detail. Van nature ben je nieuwsgierig en leergierig en altijd op zoek naar nieuwe kennis en informatie over elektrotechniek, PV-techniek, materialen en gereedschappen. Je rapporteert over afwijkingen, maar bent in staat dit positief te communiceren. Je hebt de stijlflexibiliteit om intern en extern met verschillende menstypen met verschillende belangen effectief en oplossingsgericht te communiceren. Ook heb je een praktische instelling en vind je het leuk om kleine technische tekortkomingen meteen zelf op te lossen. De acceptatie van jouw adviezen komen tot stand door de combinatie van deskundigheid en het vermogen om zorgvuldig en doordacht zaken over te brengen.

Scope 12 inspectie

Solliciteren?

Ben je enthousiast geworden na het zien van de vacature? Solliciteer dan op deze vacature via het onderstaande formulier.