Ga naar de inhoud

Onze werkwijze

Zo gaan we te werk, onze werkwijze voor de Scope 12 inspectie

Scope 12 inspectie

Met een Scope 12 inspectie wordt de veiligheid van jouw PV-Installatie gewaarborgd. Bij de inspectie wordt bepaald of de installatie en de onderdelen veilig zijn en conform de normen zijn aangelegd. De inspectie is vaak een kwaliteitseis aan de PV-installatie voor verzekeraars. Een verzekeraar kan een Scope 12 inspectie als eis stellen aan het verzekeren van een pand met zonnepanelen. Nadat de zonnepanelen zijn geïnspecteerd en eventuele gebreken zijn hersteld kan de PV-Installatie worden geregistreerd in het SCIOS Scope 12 register. 

SCIOS Scope 12

1. Inspectie

Wat wordt er gecontroleerd?

Bij de inspectie controleren wij zowel de zonnepanelen als de installatie als geheel. Er wordt gecontroleerd of de PV-installatie veilig is en of deze naar behoren werkt. Ook wordt er gekeken of de installatie is aangelegd zoals gedocumenteerd. Door de inspectie wordt het voor jou inzichtelijk of de installatie in orde is. Daarnaast wordt jij na het uitvoeren van de inspectie geïnformeerd over eventuele verbeterpunten.

2. Optimalisatie

Het oplossen van de verbeterpunten

Na de inspectie krijg je de mogelijkheid om de punten van herstel uit te laten voeren door jouw installateur. SolarScope kan jouw installateur hiermee verder helpen en begeleiden hoe deze punten kunnen worden opgelost. Na het oplossen van de verbeterpunten wordt een herstelverklaring opgemaakt, zodat je er zeker van bent dat jouw PV-installatie in orde is en dit correct wordt geregistreerd.

Scope 12 inspectie
Scope 12 inspectie

3. Certificering

De Scope 12 registratie

De certificering wordt pas aangevraagd nadat eventuele verbeterpunten opgelost zijn. Voor een meerprijs van € 250,- wordt de PV-installatie ook Scope 12 geregistreerd. Als jouw installatie Scope 12 geregistreerd is, kunnen verzekeraars zien dat jouw installatie en de zonnepanelen aan de eisen voldoen.

Inspectie vanaf €750,-

Wij inspecteren jouw PV-installatie vanaf €750,-. Vraag direct jouw offerte aan of lees meer informatie over Scope 12.