Ga naar de inhoud

ABN AMRO Verzekeringen: “Betrek ons in een vroeg stadium!”

Een zonnestroominstallatie op het dak betekent een wijziging van het risico van het gebouw, de inventaris en de bedrijfsschade. Dit heeft gevolgen voor de verzekering en moet u daarom melden bij de verzekeraar. ABN AMRO Verzekeringen heeft een handige lijst met aandachtspunten opgesteld waarmee eigenaren van PV-Installaties een indruk krijgen van de eisen die de verzekeraar stelt.

Belangrijkste boodschap van ABN AMRO Verzekeringen is echter: “Betrek ons in een vroeg stadium!” ABN AMRO Verzekeringen kijkt graag samen met een (externe) deskundige naar de echte risico’s en de mogelijkheden om deze te beheersen. De adviezen en voorwaarden van de verzekeraar kunnen dan nog worden meegenomen in het ontwerp van de PV-installatie. Samen optrekken gedurende het offertetraject van de zonnestroominstallatie, ruim voor plaatsing van de zonnepanelen, voorkomt problemen en/of teleurstelling achteraf.

SolarScope heeft ABN AMRO Verzekeringen van advies voorzien bij het opstellen van de aandachtspunten. Een Scope 12 opleverinspectie is de basis van een veilige en verzekerbare zonnepanelen installatie. Eén van de aandachtspunten die ABN AMRO meeneemt in haar acceptatie.

Deel deze blog

Lees ook deze blogs